„Șoferul avocatului” a păgubit-o de 13.000 de lei în miezul nopții

În data de 09.05.2018, în jurul orei 04:10, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de o femeie în vârstă de 63 de ani, din municipiul Hunedoara,  despre faptul că, în jurul orei 02:50, a fost contactată pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat a fi „fiul său” și care i-a comunicat faptul că a produs un accident rutier soldat cu două victime.

Apelantul i-a relatat femeii că are nevoie urgentă de bani pentru a salva viețile celor două victime și că va trimite șoferul „avocatului” său, pentru a ridica banii.

Femeia a dat curs solicitării şi a înmânat 13.000 de lei unui bărbat necunoscut, care s-a prezentat la ușa apartamentului și s-a recomandat ca fiind „șoferul avocatului” fiului său.

Ulterior, reclamanta a luat legătura telefonic cu fiul său, care i-a spus că a fost înșelată, motiv pentru care s-a adresat poliţiştilor, solicitând efectuarea de cercetări, în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

În aceeaşi seară, Poliţia Municipiului Hunedoara a mai fost sesizată de 3 hunedoreni cu privire la faptul că, prin acelaşi mod de operare, s-a încercat inducerea acestora în eroare, în vederea obţinerii unor sume de bani necesare unor „intervenţii medicale urgente”.

Din fericire, în aceste cazuri, persoanele apelate au fost vigilente şi nu au dat curs solicitărilor, motiv pentru care comiterea infracţiunii de înşelăciune a rămas în faza de tentativă.

În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare penale şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor.

 

 

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.