Maratonul vaccinării, în cifre

La finalul acestei săptămâni la Petroșani a avut loc maratonul vaccinării. La finalul fiecărei zile s-a vorbit despre numărul de persoane imunizate. Doar că vaccinarea nu se putea desfășura fără implicarea cadrelor medicale, dar și a altor efective.

În maratonul vaccinării de la Petroșani au fost angrenate zeci de cadre medicale și nu numai.

În cele trei zile, peste 1500 de persoane din întreaga Vale a Jiului au ales să vină la centrul de vaccinare amenajat la Sala Polivalentă din Petroșani pentru a se imuniza împotriva noului coronavirus.

Cu toții au venit cu speranța că doar așa se vor putea proteja și, îi vor putea proteja și pe cei dragi.

Numărul mare al celor care s-au vaccinat la Sala Polivalentă din Petroșani, la Maratonul vaccinării, a depășit estimările. Campania s-a desfășurat în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 8.00 și 20.00, iar în cele 3 zile ale acestui maraton s-au vaccinat, în total, 1.549 de persoane. Oamenii au dovedit încă o dată că își doresc să se protejeze pe ei și pe cei dragi, dar și să revenim cât mai repede la starea de normalitate, de dinaintea izbucnirii acestei crize sanitare.

Efectele vaccinării se văd deja în numărul tot mai mic al celor confirmați pozitiv, dar cel mai mare câștig este legat de faptul că numărul celor care ajung la spital cu forme severe de COVID – 19 nu mai pune atâta presiune pe sistemul sanitar și, mai ales, pe secțiile ATI, care nu de mult erau neîncăpătoare.

În acest maraton al vaccinării de la Petroșani au fost angrenați 11 medici, 23 de asistente, 6 registratori, precum și 14 angajați ai Primăriei Municipiului Petroșani și Poliției Locale.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.