PREȚUL INCONȘTIENȚEI ȘI LIPSEI DE EDUCAȚIE. Valeriu Gheorghiță: „Situația epidemiologică actuală este de neacceptat”

Inconștiența și lipsa de educație au adus România în poziția de periferie barbară a Europei civilizate. Cu o rată de vaccinare de 30 la sută, România a reușit „performanța” de a avea mai multe infectări noi cu COVID decât țări europene de câteva ori mai mari ca populație, precum Italia, Franța, Spania, Germania (țări care sunt peste sau în zona a 70 la sută populație vaccinată).
În aceste condiții, autoritățile competente din România nu pot face altceva decât să încerce să trezească responsabilitatea cetățenilor.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că „situația în care se află acum România, cu peste 11.000 de cazuri noi de COVID-19 și cu peste 200 de decese pe zi, este una de neacceptat, în condițiile în care avem la dispoziție patru tipuri de vaccin”. El mai spune că în niciun caz nu trebuie să ne obişnuim să trăim în aceste condiţii, cu spitalele asaltate zilnic de bolnavi cu COVID-19, cu secţii de terapie intensivă pline şi cu oameni care mor în fiecare zi din cauza virusului.

„În valul 4 am interacționat mai mult, am avut o mobilitate crescută și am respectat mai puțin măsurile de prevenție, cu atât mai mult cu cât știm că rata de vaccinare a scăzut substanțial pe perioada sezonului de vară. Este momentul să conștientizăm realitatea cu care ne confruntăm astăzi. (…) Am avut ieri peste 11.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza COVID-19. Este o situație de neacceptat în momentul de față, în condițiile în care avem la dispoziție soluția prin care putem reduce consecințele negative ale acestei pandemii, și anume pierderea vieții omenești. (…) Este cât se poate de evident rolul benefic al vaccinului împotriva Covid. Vaccinarea reduce substanțial riscul de deces, riscul de a face o formă gravă a bolii, reduce riscul de transmitere, chiar dacă acest risc nu este redus la maximum”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă organizată la Ministerul Educației.

Valeriu Gheorghiță: „Trebuie să facem un efort pentru a reuși să controlăm această pandemie iar singura soluție prin care putem face asta este vaccinarea. Avem la dispoziție în România patru vaccinuri autorizate, sigure, eficiente și ușor de tolerat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *