DEVA: S-au demarat lucrările la marcajele rutiere antiderapante de la trecerile de pietoni din municipiu

Primăria Municipiului Deva a demarat astăzi, 5 octombrie 2018, lucrările la marcajele rutiere antiderapante de la  trecerile de pietoni din mai multe zone ale orașului.

Lucrările de turnare a covorului termoplastic au început în această dimineață, la ora 8:00, în zona stației de autobuz Opera de pe B-dul Decebal din Deva. Acestea vor continua în  zona stației de autobuz Ceangăi – B-dul 22 Decembrie.

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, lucrările la marcajele rutiere antiderapante vor demara la ora 8:00, pe Str. Mihai Eminescu, intersecția cu str. Scărișoara și vor continua în zona cinematografului Patria – B-dul 1 Decembrie 1918.

Dacă turnarea covorului antiderapant nu va putea fi finalizată sâmbătă, 6 octombrie 2018, din motive tehnice, lucrările vor continua și duminică, 7 octombrie 2018.

Lucrările vor fi semnalizate corespunzător, iar circulația în locațiile respective va fi deviată pe un singur sens de mers. Traficul va fi dirijat de către echipajele Poliției Locale Deva.

Marcajul tip covor termoplastic realizează o aderență mare, iar distanța de frânare se reduce cu 25%, ceea ce conferă un plus de siguranță pentru pietoni dar și pentru conducătorii auto. De asemenea, culoarea roșie a marcajului rutier îl face mult mai vizibil de la distanță, pentru ca șoferii să poată încetini sau frâna în siguranță.

În prima fază, vor fi realizate marcaje antiderapante la trecerile de pietoni în patru zone din oraș, însă administrația publică locală intenționează să extindă marcajele și în alte zone din municipiul Deva.

 

Dana Golea

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *