Marea Britanie a început să emită paşapoarte pe care nu se află menţiunea Uniunea Europeană

Marea Britanie a început să emită paşapoarte care nu au menţiunea Uniunea Europeană, schimbare care survine în contextul discuţiilor cu privire la Brexit, relatează AFP.

“Paşapoartele bordo pe coperta cărora nu se află cuvintele Uniunea Europeană au fost puse în circulaţie la 30 martie”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne. În comunicat se menţionează că paşapoartele pe care este scris Uniunea Europeană vor continua să fie emise pentru o scurtă perioadă, pentru a se epuiza stocurile. Prezenţa sau absenţa menţiunii Uniunea Europeană nu afectează capacitatea de a călători a deţinătorului paşaportului.

Retragerea menţiunii, simbolică, a provocat reacţii împărţite pe reţelele de socializare.

Vineri, premierul britanic Theresa May a cerut o amânare a Brexitului până la 30 iunie 2019, într-o scrisoare pe care i-a trimis-o vineri preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, care a sugerat, la rândul său, o amânare ”flexibilă” de până la 12 luni.

Brexitul, prevăzut iniţial la 29 martie, a fost deja amânat cel mai devreme la 12 aprilie, în speranţa ca tratatul retragerii să fie ratificat în Parlament până atunci.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *