Marea păcăleală a Guvernului PSD – „salariile cresc, veniturile scad!”

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU avertizează asupra faptului că Guvernul PSD-ALDE, chiar dacă nu mai discută public asupra măsurilor fiscale pe care le va implementa de la 1 ianuarie 2018, acest lucru nu înseamnă că doar le-au „discutat şi uitat”, ci că acestea vor fi implementate fără dezbateri şi fără studii de impact:

„Transferul constribuţiilor sociale în sarcina exclusivă a angajatului se va realiza, de la 1 ianuarie 2018, chiar dacă Guvernul Tudose nu mai suflă o vorbă pe această temă. S-au speriat de mânia oamenilor! PSD ne-a obişnuit să ia măsuri peste noapte sau chiar noaptea, fără consultări, fără dezbateri publice, fără studii de impact. Liniştea care s-a aşternut peste acest subiect, după ce a fost aruncat pe piaţă, este determinată de faptul că angajaţii şi sindicatele urmează să protesteze puternic faţă de această măsură absurdă, care va genera scăderi de salarii nete pentru milioane de angajaţi, în special din sectorul privat!

Pentru sectorul bugetar, această involuţie fiscală, prin care se dă cu o mână 25%, dar se ia cu cealaltă 22-23%, reprezintă cea mai odioasă înselătorie la adresa celor care susţin principalele funcţii ale statului român: profesori, învăţători, medici, poliţişti, militari şi unele categorii de funcţionari. Oare cum va mai putea să dea Liviu Dragnea sau Mihai Tudose ochiii cu profesorii sau medicii români, care aşteptau majorări reale ale lefurilor încă din luna iulie a acestui an?

Tragedia cea mai mare va fi, în schimb, în sectorul privat, acolo unde salariul se câştigă cu mare greutate, iar modificarea lui nu se poate face din „pixul” Guvernului. Toate simulările făcute, fie de economişti, fie de confederaţiile sindicale, arată negru pe alb faptul că salariile nete, adică banii în mână, vor fi mai puţini din ianuarie 2018! Aşadar, Liviu Dragnea a spus şi el odată adevărul – „salariile cresc, dar veniturile scad!”: adică salariile brute poate vor fi mai mari, dar veniturile nete încasate de angajaţi vor fi mai mici. Dacă mai adăugăm la această aberaţie şi modul alert în care au crescut preţurile la toate produsele din coşul de bază al familiei, inclusiv la facturi, atunci putem spune fără nici o reţinere că Guvernul PSD-ALDE a adus în România numai sărăcie, deşi promisese prosperitate”, a adăugat senatorul PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *