Mareș Răzvan atacă furibund


Necunoaștere, ipocrizie, inconsecvență, prostie, netransparență, nu știe ce face, minciuna, neștiință, au fost cuvinte dominante în conferința de presă susținută de viceprimarul Răzvan Mareș, ieri, la sediul PSRO Deva.

Tir de întrebări și învinuiri

Dacă tot nu are ce face în cadrul primăriei Deva, fiindu-i ridicate atribuțiile, viceprimarul Mareș Răzvan, “consilier local de lux”, se informează în detaliu despre ce se întâmplă acum în instituție, cu scopul de a atenționa lumea despre așa zisele “măgării”. Face adresă către Direcția Resurse Umane pentru a afla detalii despre organigrama trimisă la ANFP (Agenția Națională a Funcționarilor Publici), dar și pentru a afla care este numărul persoanelor angajate sau transferate după 1 decembrie 2017. Solicită informații de la Direcția de Asistență Socială despre stadiul proiectului “Centrul de zi” de la Sântuhalm finanțat prin fonduri europene, dacă și din ordinul cui a fost sistat. Apoi se îndreaptă spre Aqualand unde vrea să afle dacă în perioada 1 decembrie 2017 și 1 februarie 2018 s-au mărit salariile brute ale angajaților. Afirmă faptul că, împotriva celor declarate, primarul face în 25 ianuarie 2018 plata indemnizației de hrană către polițiști locali, în valoare de 108.000 lei pentru luna decembrie, informație primită de la Direcția Economică. Anunță faptul că se vor opune, consilierii locali PSRO și ai altui grup din consiliul local, inițiativei venite din partea lui Florin Oancea de înființare a firmei de transport care să preia autobuzele și șoferii pentru asigurarea transportului public local. Anunță că a comunicat primarului de câteva luni nevoia rezolvării acestei situații și că pentru a nu ajunge la DNA, nu vor vota în consiliul local această inițiativă. Combate intenția anunțată de primar referitoare la angajările din primărie și se întreabă cum acesta vrea să dea afară 150 de persoane atât timp căt site-ul instituției este plin de anunțuri de angajare. Vrea să afle câte persoane au fost angajate în această perioadă. Cu vădită satisfacție anunță pe cei interesați că primește informații la zi de la colegii din primărie, despre lucrurile anapoda făcute în instituție. Mai anunță că nu va fi niciodată o salcie în vântul lui Tibi Balint și că este o voce care nu va asculta și nu va face  niciodată măgării alături de Balint și Oancea, declarând că este un pericol pentru cei doi. În continuare îl somează pe deputatul, Lucian Heiuș, președinte PNL Hunedoara, să dea numele și prenumele celor 30% lichele din cadrul primăriei municipiului Deva, așa cum i-a catalogat la un post de televiziune. Mai anunță că va face sesizare către Prefectul Județului Hunedoara, în ceea ce privește nerespectarea legi 215, care se referă la atribuțiile viceprimarilor.

ALDE se logodește cu (încă) PSRO

După ce, pe surse, s-a vehiculat informația că cei 5 consilieri PSRO se vor îndrepta spre PSD, apoi spre PMP-ului lui Băsescu, aflăm, ieri, că aceștia s-au “logodit” cu ALDE. Prin vocea președintelui ALDE, Mircea Ioan Moloț, anunțul că cele două partide au stabilit să colaboreze în consiliul local Deva, conlucrând pentru deveni, oficializează situația. Mircea Moloț anunță și intenția consilierilor locali PSRO de a trece la ALDE, în momentul dizolvării partidului din care fac parte acum. Până atunci ALDE îl sprijină pe viceprimarul  Mareș dar și inițiativele primarului, dacă acestea sunt în folosul tuturor. În cursul zilei, noul grup de lucru s-a întâlnit și a analizat proiectele de hotărâre propuse de primar, pentru a stabili ce și cum vor vota. Se pare că grupul de lucru va fi completat la următoarele întâlniri și cu consilierii PSD. De altfel, președintele ALDE Deva, Emanuel Clej sugerează că votul în consiliul local Deva va fi dat de noua formulă constituită, din consilierii locali ALDE, PSRO și PSD. De asemenea anunță faptul, că din acest moment, dat fiind noul grup format, pot iniția proiecte de hotărâre, lucru care se va întâmpla cât de curând.

Să vedem ce urmează.

Florin Oancea răspunde

În urma învinuirilor aduse de Răzvan Mareș, în cursul zilei de ieri, primarul Florin Oancea a răspuns într-o conferință de presă. Punctual a prezentat întrebările și a dat explicațiile necesare, considerând că este nevoie ca cetățenii să fie informați corect despre situația reală din primărie. Vom reveni cu explicațiile edilului.

 

Mircea GOIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.