Mari operatori economici amendați de Protecția Consumatorilor

Comandamentul Special Black Friday al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dat, în urma controalelor la 11 firme care aveau promoţii speciale în această perioadă, amenzi de 275.000 de lei, pentru nereguli legate de calculul preţului. Totodată, s-au emis 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de ANPC, în prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în această perioadă.

Volumul amenzilor contravenţionale aplicate tuturor operatorilor controlaţi s-a ridicat la 275.000 de lei, întrucât s-a constatat că se practicau vânzări cu preţ redus, în condiţiile în care preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului, consumatorii fiind determinaţi să ia o decizie de tranzacţionare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea.

Totodată, pe site-urile respective nu era indicată în mod clar şi neechivoc data la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.

Cei 11 operatori verificaţi sunt: Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro, Flanco Retail SA – www.flanco.ro, FineStore Distribution SRL–magazin de băuturi alcoolice, Vivre Deco SA –www.vivre.ro, Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro, Arsis Trading SRL –www.arsis.ro, Lc Waikiki Retail Ro SRL –www.lcv.ro, Elefant SRL – www.elefant.ro, Premium Store SRL – www.premiumstore.ro, Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro, Evolution Prest Systems SRL – www.evomag.ro.

„Acestor sancţiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc”, a precizat ANPC.

 

news.ro

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *