Masă sănătoasă pentru elevii din Hațeg

Primăria orașului Hațeg a demarat licitația pentru implementarea programului „masă sănătoasă”, dedicat celor aproape 2000 de elevi din oraș. Valoarea contractului este estimată la circa 1,9 milioane de lei și acoperă furnizarea zilnică, pregătirea, ambalarea și livrarea pachetelor alimentare pentru 1970 de elevi și preșcolari de la Liceul Teoretic I. C. Brătianu Hațeg, precum și de la școlile aferente: Școala Gimnazială “Ovid Densușianu” Hațeg, Școala Gimnazială “Aron Densușianu” Hațeg, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Hațeg, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Hațeg și Grădinița cu Program Normal Nalat.

Companiile interesate trebuie să asigure un aport zilnic adecvat de calorii, substanțe nutritive și minerale pentru copii. Conținutul pachetului alimentar include produse de panificație din făină integrală (pâine feliată sau batoane/chifle) în proporție de maximum 50% din greutatea totală, produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte în proporție de minimum 25%, și legume (roșii, castraveți, salată sau alte produse similare) în proporție de maximum 25% din greutatea totală. De asemenea, pachetul va include un fruct, cum ar fi măr, banană, portocală, pară sau piersică.

Produsele alimentare trebuie să fie livrate zilnic din unități autorizate sanitar-veterinar și să respecte normele stricte de siguranță alimentară. În cazul în care hrana nu poate fi distribuită în termen de 60 de minute de la livrare, aceasta va fi stocată în condiții igienico-sanitare conforme legislației în unitățile de învățământ preuniversitar. Contractul este valabil pentru întregul an școlar următor.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *