Măsura 1 – microgranturi va fi relansată pe 25 octombrie

Măsura 1 – microgranturi va fi relansată pe 25 octombrie, începând cu ora 10.00, timp de 30 zile calendaristice de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.. Preînscrierea în aplicaţie începe din 18 octombrie 2021.

”Măsura 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completările şi modificările ulterioare, va fi relansată în data de 25 octombrie 2021, ora 10:00. Din data de 18 octombrie 2021, va începe etapa de preînscriere pe platforma https://granturi.imm.gov.ro/auth/login”, anunţă Ministerul Economiei şi Antreprenoriatului.

Procedura de implementare a Măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, care reprezintă ghidul aplicantului, se află în prezent la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), pentru obţinerea avizului final premergător aprobării şi publicării în Monitorul Oficial al României. Aceasta a fost concepută conform prevederilor legislative în vigoare, respectiv OUG 130/2020 completată şi modificată ulterior, precum şi în baza propunerilor şi sugestiilor transmise de mediul de afaceri în perioada în care a fost pusă în dezbatere publică.

După obţinerea avizului de la MIPE, MEAT va transmite procedura spre publicare în Monitorul Oficial. În acelaşi timp, până la data de 18 octombrie 2021 aplicaţia creată de STS va fi testată,  astfel încât să răspundă tuturor cerinţelor în momentul lansării.

Din data de 18 octombrie 2021, aplicaţia va permite crearea profilului, user-ului şi parolei, pentru noile categorii de beneficiari. Aceştia vor înregistra cu semnătură electronică atât datele reprezentantului legal/împuternicit, cât şi datele firmei înfiinţate în anul 2019/II/IF/profesii liberale. Se vor putea înregistra şi ceilalţi aplicanţi eligibili care nu aveau cont pe platforma electronică.

Relansarea Măsurii 1 va avea loc pe data de 25 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, timp de 30 zile calendaristice de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

 

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.