Măsuri de ordine și siguranță publică în contextul sărbătorii religioase a Floriilor

În acest sfârșit de săptămână peste 100 de jandarmi hunedoreni, împreună cu celelalte structuri ale MAI vor fi prezenți în spațiu public, pentru a asigura măsuri de ordine publică pe raza județului Hunedoara.

Având în vedere că în această duminică se sărbătoresc Floriile, Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara a suplimentat numărul de jandarmi aflați în teren pentru a preîntâmpina orice situații ce pot afecta liniștea publică.

Prin măsurile dispuse la nivelul județului Hunedoara,  jandarmii vor acționa pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cu precădere în zona bisericilor, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor. Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

Vom acorda o atenție deosebită stațiunilor turistice unde vom avea o prezența activă, cu rol preventiv, astfel încât să ne asigurăm că nu vor fi probleme care să afecteze ordinea și liniștea publică. În acest sens, peste 30 de jandarmi montani, se vor afla pe traseele montane și în zonele turistice cu principala misiune de a acorda sprijin, îndrumare și ajutor.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să evite aglomerațiile și să respecte restricțiile impuse de cadrul legal în vigoare.

Se va acorda o atenție sporită acțiunilor de verificare a respectării legislației, în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2,  împreună cu polițiști și  alte instituții cu atribuții în domeniu vom fi prezenți în zonele aglomerate în perioada week-end-ului: mall-uri, piețe, parcuri.

 

Jandarmeria Hunedoara urează tuturor celor care își serbează onomastica în această perioadă multă sănătate și sărbători în siguranță!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *