Măsuri după ce au mâncat un bărbat mort în Hunedoara: câinii agresivi vor fi adunați

Măsuri fără precedent în municipiul Hunedoara, după ce cazul bărbatului al cărui cadavru a fost mâncat de câini a îngrozit o ţară întreagă. Sunt vizaţi în principal câinii agresivi din zonă, iar autorităţile locale spun că nu vor mai tolera atitudinea celor care lasă câinii pe străzi sau nu îşi îngrijesc patrupedele.

Joi, dis de dimineaţă, angajaţi ai Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân, împreună cu echipaje de la Poliţia Locală Hunedoara şi jandarmi au făcut razie în zona Micro 7-Valea Seacă de unde au adunat peste 20 de câini, unii foarte agresivi.

Prinzătorii de câini au fost în zonă cu cinci maşini de capturare. În zona Micro 7 şi Valea Seacă au fost prinse 22 de exemplare, câini de talia mare şi medie, unii agresivi, alţii speriaţi.

„Am demarat acţiunea la solicitarea Primăriei Hunedoara. În afară de exemplarele adulte, din care unele erau agresive, am mai dus la Adăpostul din Hăjdat alţi şase pui de două luni găsiţi tot în zonă. Din cele observate pe teren, sunt câini cu stare de întreţinere bună ceea ce înseamnă că sunt îngrijiţi de terţe persoane şi nu e vorba doar de câini comunitari”, spune medicul Roxana Enache, care se ocupă de adăpostul din Hunedoara amenajat în incinta fostei unităţi militare.

Primarul Dan Bobouţanu spune că a solicitat celor de la Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân să-şi facă datoria: „În urma evenimentului ieşit din comun petrecut la marginea oraşului, am decis să sesizăm încă o dată ADI Câini fără stăpân pentru că lucrurile tind să scape de sub control. Ştim că vin mulţi în Hunedoara şi îşi aduc cu maşinile căţeii şi la adăpostul întunericului îi părăsesc în aceste zone. Noi facem parte din această asociaţie de dezvoltare intercomunitară, ne-am plătit cotizaţia la zi, ceea ce nu fac cei din alte localităţi din jur care preferă să vină şi să-şi arunce câinii comunitari în Hunedoara”, spune edilul Hunedoarei.

Marţi după amiază o persoană a anunţat la 112 că mai mulţi câini se hrănesc în zona Valea Seacă cu cadavrul unui bărbat. Legiştii au anunţat că bărbatul murise de infarct, după care cadavrul a fost sfâşiat de câinii din zonă despre care hunedorenii spun că sunt extrem de agresivi.

Cei de la Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân spun că au mai făcut razii în zonă, dar că întâmpină greutăţi foarte mari din partea populaţiei.

„Doar în ultimul trimestru au mai fost luate din această zonă şi cele adiacente, vreo 50 de exemplare. Vreau să vă spun că avem foarte des probleme din cauza populaţiei, suntem batjocoriţi şi noi, şi prinzătorii, iar unii chiar ascund câinii. Am auzit de cazul bărbatului al cărui cadavru a fost sfâşiat de patrupede, nu este o situaţie normală, dar, pe timp de caniculă, sunt transformări fiziologice, iar câinii se comportă diferit”, explică dr. Roxana Enache.

Autorităţile locale par să fi ajuns la capătul răbdării de această dată: „Nu ne vom opri aici! Cu orice risc, cu orice supărare din partea oamenilor, vom strânge din oraş tot ceea ce înseamnă câine fără stăpân. Nu există să ai „câinele blocului”, cineva trebuie să îşi asume răspunderea pentru animal. Vrei câine, îl iei acasă! Mai mult, vom monitoriza intrările în oraş pentru a-i depista pe cei care aduc câinii în oraş. Dacă, în decurs de 14 zile, câinii nu vor fi adoptaţi sau revendicaţi, vor fi eutanasiaţi. „Vă asigur că mulţi sunt adportaţi atât de cetăţenii din oraş, dar şi de către străini sau diverse asociaţii”, spune Roxana Enache.

Angajaţii Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân spun că se vor mai face acţiuni şi în zilele următoare.

Laura OANĂ

Un comentariu la „Măsuri după ce au mâncat un bărbat mort în Hunedoara: câinii agresivi vor fi adunați

  • 18 august 2017 la 23:16
    Permalink

    “Am demarat acţiunea la solicitarea Primăriei Hunedoara. În afară de exemplarele adulte, din care unele erau agresive, am mai dus la Adăpostul din Hăjdat alţi şase pui de două luni găsiţi tot în zonă. Din cele observate pe teren, sunt câini cu stare de întreţinere bună ceea ce înseamnă că sunt îngrijiţi de terţe persoane şi nu e vorba doar de câini comunitari”,
    Acum este asa “(alţi şase pui de două luni găsiţi tot în zonă.)” mi se pare mie sau acestia nu sunt comunitari “( îngrijiţi de terţe persoane şi nu e vorba doar de câini comunitari”, )” , daca sunt asa zisi “(îngrijiţi de terţe persoane şi nu e vorba doar de câini comunitari”, )” dc acele TERTE PERSOANE nu le adopta acasa ???

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *