Măsuri luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Deva pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus – 11 martie 2020

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Deva s-a întrunit astăzi, 11 martie 2020, pentru a prelucra noile acte normative privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României,  respectiv a Coronavirusului.

Măsurile luate de  Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Deva sunt următoarele:

 • În perioada 12.03.2020 – 22.03.2020 se închide: Creşa Deva, Complexul Aqualand Deva, Telecabina Deva, Centrele de zi Club Seniori, respectiv: Clubul Seniorilor din Piaţa Victoriei, Bl.5, parter, Clubul Seniorilor de pe strada Mihai Eminescu din Deva, Târgul de la Bejan, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade.

Cetatea Deva poate fi vizitată în această perioadă pe jos, pe la Poarta 1.

 •  În perioada 12.03.2020 – 31.03.2020 se anulează spectacolele și alte evenimente culturale programate la Centrului Cultural ”Drăgan Muntean Deva”, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade. Toţi cei care au cumpărat bilete la spectacole vor primi banii înapoi.

Toate aceste spaţii care se închid, precum şi şcolile de pe raza municipiului Deva vor fi igienizate şi dezinfectate cu soluţii aprobate de Ministerul Sănătăţii.

 • În perioada 12.03.2020 – 22.03.2020 în cadrul Direcției Publice Locale de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva, programul cu publicul se va desfășura concomitent la două ghișee, se va permite accesul în incintă a maximum 3 persoane în același timp.

Programul de lucru cu publicul este următorul:

– luni, marti, joi, vineri între orele 8:30 – 16:30

– miercuri – 8:30-18:30

Program special cu publicul în zilele de sâmbătă 14.03.2020 și 21.03.2020, între orele 10:00 -15:30.

– Programările de orice fel se vor face on-line.

– Căsătoriile se vor desfășura în prezența a maximum 10 persoane, cu obligația ca aceștea să folosească substanțele dezinfectante puse la dispoziție anterior intrării în sala de oficieri.

 • În perioada 12.03.2020 – 22.03.2020, activitatea Direcției Impozite și Taxe Locale Deva se va desfășura după următorul program:
 • între orele 08:30 – 12:00:
 • preluări acte în vederea eliberării de certificate fiscale
 • preluări acte în vederea declarării/înstrăinării de clădiri, terenuri, mijloace de transport
 • informații legate de somații, titluri executorii, popriri, eliberări dovezi plată (accesul fiind permis în limita a maximum 4 persoane consecutiv)
 • încasări impozite, taxe, amenzi contravenționale (accesul fiind permis în limita operatoarelor de la ghișeu – maximum 4 persoane consecutiv)
 • între orele 12:00 – 14:00:
 • încasări impozite, taxe, amenzi contravenționale (accesul fiind permis în limita operatoarelor de la ghișeu – maximum 4 persoane consecutiv).
 • între orele 14:0 – 16:30:
 • eliberări acte administrativ fiscale și certificate fiscale
 • încasări impozite, taxe, amenzi contravenționale (accesul fiind permis în limita operatoarelor de la ghișeu – maximum 4 persoane consecutiv)

Accesul în incintă se va face pentru maximum 4 persoane în același timp, cu obligația ca acestea să folosească substanțele dezinfectante puse la dispoziție și cu obligația păstrării distanței de 1 metru între persoane.

Se recomandă cetățenilor municipiului Deva următoarele:

– în vederea efectuării plăților de impozite și taxe să folosească platforma online de consultare pusă la dispoziție, accesând www.primariadeva.ro, secțiuneaconsultădatorii online, precum și platforma www.ghișeul.ro

 • în vederea efectuării plăților de amenzi contravenționale să folosească platforma ghișeul.ro., secțiunea plăți fără autentificare
 • să depună cereri și să solicite informații în limitele prevăzute de Regulamentul (UE) 2016/679 privind datele cu caracter personal on-line, prin fax sau telefonic
 • Începând cu data de 16.03.2020 și până în data de 31.03.2020 eliberarea biletelor pentru persoanele care beneficiază de gratuitate la transportul public local se va desfășura după cum urmează:
 • la camera 29 din cadrul Primăriei Municipiului Deva – pentru angajații primăriei și pentru persoanele care beneficiază de gratuitate potrivit legilor speciale, de luni – joi, între orele 8:00-16:30, vineri, între orele 8:00-14:00
 • pentru restul beneficiarilor eliberarea biletelor se va face la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean Deva”, în holul mare, unde vor fi prezenți 4 angajați, de luni – vineri, între orele 8:00-13:00

Accesul publicului în incintă se va face cu obligația folosirii substanțelor dezinfectante puse la dispoziție și cu obligația păstrării distanței de 1 metru între persoane.

 

 • În perioada 12.03.2020 – 22.03.2020, toate documentele care se depuneau fizic la sediul Primăriei Municipiului Deva, la sediul Direcției de Asistență Socială Deva, la sediul Serviciului Cadastru, Fond Funciar și la sediul Serviciului Administrare Domeniu Public și Privat se vor depune on-line, prin fax sau cu poșta, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade.

 

 • În perioada 12.03.2020 – 22.03.2020, spațiile de joacă de pe raza municipiului Deva vor fi închise zilnic, în intervalul orar 20:00 – 7:00, timp în care se vor efectua acțiuni de dezinfecție ale acestora de către Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade.

 

 • Primăria Municipiului Deva va achiziționa materialele necesare pentru dezinfecție, măști şi mănuși de protecție, agreate de Ministerul Sănătății, aât pentru cabinetele medicale școlare cât și pentru celelalte immobile în care se desfășoară activități.

 

 • Direcția Poliția Locală Deva împreună cu reprezentanții Municipiului Deva vor înștiința în scris unitățile de alimentație publică (restaurante, baruri etc.) mall-uri, supermaketuri, unități care presupun prezența unui număr foarte mare de persoane, de necesitatea de a lua măsuri de igienizare și dezinfecție, precum și aceea de a obține avizul special al Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara, î n vederea organizării unor activități cu participare ridicată (concerte, petreceri, nunți, parastase etc.).  Formularu necesar  este disponibil pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara.
 • Direcția Poliția Locală va informa toate firmele de taxiuri, cele două autogări și Gara CFR Deva cu tot ceea ce înseamnă măsuri de prevenție.
 • Pentru  persoanele declarate cu risc și izolate la domiciliu, aprovizionarea cu alimente şi alte necesităţi de trai  se va face în intervalul orar 8:00 – 19:00.

 

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.