Un ONG vine în sprijinul persoanelor vulnerabile

Un ONG din Petroșani se va ocupa de persoanele vulnerabile. Alexandru Kelemen, președintele Asociației Caritas, se alătură asociației umanitare care funcționează încă din anul 2005 pentru a venit în sprijinul persoanelor vârstnice.  a pus bazele asociației Kandila, care vine în sprijinul persoanelor vârtsnice. Membrii asociației își propun să extindă aria de servicii sociale acordate beneficiarilor.

„Atunci când am ales acest drum al implicării în asistența socială, am pornit de la un vis în care Valea Jiului devine acea comunitate de oameni în care ajutorul acordat semenilor este asumat de întreaga colectivitate. Abia atunci cred eu că ne putem considera o societate dezvoltată, când reușim să avem grijă de persoanele vulnerabile, de persoanele vârstnice mai ales și atunci când reușim nu doar să-i sprijinim pe aceștia ci și să-i repunem în valoare”, spune Alexandru Kelemen.

Alexandru Kelemen spune că probleme vârstnicilor s-au acutizat și odată cu pandemia de coronavirus.

„Oricum vârstnicii din comunitatea noastră nu beneficiau de foarte multe servicii sociale, dar pandemia a limitat și mai mult mobilitatea lor. Foarte mulți, pe lângă faptul că nu au putut ieși afară, au întâmpinat probleme legate de îngrijirea medicală, de achiziționarea produselor de bază, de socializare ș.a.m.d. A fost, practic, un șoc. Iar urmările acestui șoc încă nu s-au estompat, seniorii din comunitatea noastră având nevoie de sprijin. Ceea ce noi ne propunem să facem, în cadrul unui nou proiect al Asociației Kandila, este să oferim tocmai acest sprijin de care aceștia au nevoie”, spune Alexanxdru Kelemen.

Pentru început o bună parte din serviciile sociale la domiciliu și cele de îngrijire medicală vor putea fi făcute doar contra cost, prețul fiind undeva la 50 de lei pe oră.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *