Măsuri stricte pentru organizarea taberelor de vară din Straja

Organizatorii taberelor de vară din stațiunea montană Straja implementează măsuri stricte pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu noul tip de coronavirus. După ce autoritățile centrale au anunțat care sunt măsurile graduale de ridicare a restricțiilor, organizatorii de tabere au început să aplice planurile.

Cazarea va avea loc într-o pensiune clasificată ca fiind sigură în contextul pandemiei de COVID-19, aceasta fiind amplasată într-o zonă izolată la cota 1360. Pensiunea va funcționa cu circuit închis, astfel la proprietate vor avea acces numai participanții din tabere.

”La sosire, oaspeților, dar și angajaților li se va lua temperatura. Dacă aceasta depășește 37.3⁰C nu li se va permite accesul în unitate. Participanții trebuie să prezinte o adeverință de la medicul de familie în care să fie specificat că nu sunt în evidență cu boli cronice transmisibile. Se va respecta numărul maxim autorizat de locuri în pensiune. Ba mai mult, în fiecare cameră va fi lasat cel puțin un loc liber! În cazul în care situația o cere, în fiecare cameră va sta un singur participant. În zonele comune veți găsi dezinfectant și măști oferite gratuit. Toate zonele comune vor fi dezinfectate de cel puțin 3 ori pe zi. Mâncarea va fi servită în intervalele orare: 8:30-9:30, 13:00-14:30 și 19:00-20:30, în exteriorul pensiunii, afară pe terasă. Mesele vor avea o distanță de minim 1,5 m între ele. Mâncarea va fi servită în farfurii și cu tacâmuri de plastic de unică folosință.  Când legea va permite vom servi mâncare în spațiile închise ale restaurantului, dacă organizatorul taberei o va cere în anumite situații, respectând toate normele impuse de autorități.  Micul dejun se poate servi în cameră sau afară pe terasă, în funcție de situație. Personalul pensiunii care va intra în contact cu turiștii va fi protejat cu mască și mănuși de protecție. Participanții din tabere au program de igienă și de făcut ordine în camere bine stabilit. Participanții vor fi instruiți să respecte măsurile de protecție și autoprotecție împotriva Covid 19. Vor fi afișate la vedere regulamente cu măsurile recomandate, iar instructorii se vor asigura în permanență că sunt respectate”, arată Marius Fodoran, organizatorul Tabere Straja.

În ceea ce privește activitățile, acestea se vor desfășura în aer liber: înviorare, drumeții, jocuri, parc aventura, tiroliană, cățărat pe panou, lecții de educație pentru sănătate, lecții sportive, lecții cultural-educative, foc de tabără, film pe videoproiector. Participanții vor evita contactul fizic și vor păstra o distanță corespunzătoare față de colegii lor în timpul activităților.

În plus, vor fi oferite gratuit bandane personalizate ce pot acoperi la nevoie gura și nasul în timpul activităților și nu numai.

Straja este cunoscută și pentru tabere care au loc aici în timpul verii.

 

 

 

Colaborator

FOTO: Marius FODORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *