Măsuri transmise de polițiști pentru vacanța mare

Ieri s-a încheiat și ultima probă de foc a Examenului de Bacalaureat pentru absolvenții învățământului liceal (sesiunea iunie – iulie 2021) urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 09.07.2021.

În județul Hunedoara, colaborarea interinstituțională a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, a făcut ca întreg demersul educativ să se deruleze fără incidente de natură penală sau din  perspectiva siguranței și ordinii publice.

Pe toată durata examenelor de Bacalaureat, polițiștii hunedoreni împreună cu structurile jandarmeriei și poliției locale, au întreprins măsuri de ordine și siguranță publică, în cele 21 de centre de examinare din mediul urban și rural din județ. Au fost angrenați 55 de polițiștii de siguranță școlară, de ordine publică, proximitate, rutieră, din mediul rural, polițiști locali și 12 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Decebal Hunedoara”.

În județul Hunedoara au fost înscriși pentru susținerea Bacalaureatului în perioada 28.06.2021 – 01.07.2021 un număr 2269 de elevi, absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, au fost prezenți în unitățile de învățământ din județ unde au fost organizate centre de examen și au recomandat cadrelor didactice implicate în examene și elevilor, respectarea normelor privitoare la accesul, fluxul de persoane și circuitul funcțional în școală și respectarea locurilor stabilite în sălile de  clasă în care s-au desfășurat probele de examen, astfel încât să fie asigurate măsurile de prevenire și/sau întârziere a răspândirii infecției cu SARS-COV-2.

De astăzi, pentru cei mai mulți dintre elevi, începe vacanța mare, așadar polițiștii hunedoreni recomandă tuturor elevilor și părinților acestora, o frumoasă vacanță în siguranță, fără evenimente rutiere și cu multă precauție legată de bunurile de valoare, atunci când se află în incinta ștrandurilor, la mare sau în zonele de agrement aglomerate. De asemenea, recomandăm tuturor elevilor să aibă o conduită potrivită vârstei lor, pe toată perioada desfășurării taberelor școlare și a excursiilor organizate de școală/liceu în alte județe din țară !

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *