MCDR va prelua o clădire din centrul vechi al municipiului Orăștie

Muzeul Civilizației Dacice și Romane va avea un nou sediu. Instituția va prelua o clădire din centrul vechi al municipiul Orăștie. Conducerea Muzeului a declarat că acolo va avea loc o expoziție dedicată munților Orăștiei și totodată va fi un stand UNESCO unde turiștii vor putea găsi ghizi pentru vizitarea Cetăților Dacice din zonă dar și informații utile despre monumentele istorice ale județului.
În ultima ședință de îndată a Consiliului Județean, consilierii au dezbătut și aprobat nota conceptuală și tema de proiectare al unui nou sediu de care se va bucura Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva. Acesta se va situa în zona centrală a municipiului Orăștie, într-o arie urbanistică cu regim de centru istoric, în imediata vecinătate a bisericii fortificate medievale.
 
Realizarea acestui proiect ar putea ajuta mult turismul din zonă iar, în plus, va fi salvată o clădire cu o istorie bogată. Edificiu se află în acest moment într-o stare avansată de degradare iar reabilitarea și modernizarea acesteia va dura ceva timp.
Obiectivul de investiții propus va constitui Poarta de intrare în arealul cetăților dacice din Munții Orăștiei.
Realizarea investiției vizează următoarele obiective:
– Expunerea și promovarea patrimoniului arheologic descoperit în zona Cetăților Daciceș
– Realizarea unei conexiuni muzeale și turistice între Sarmizegetusa Regia și Ulpia Traiana Sarmizegetusa;
– Crearea unui spațiu de documentare și cercetare pentru Comitetul UNESCO și Consiliul Științific al monumentului Sarmizegetusa Regia;
– Relocarea patrimoniului cultural imobil al Muzeului deEtnografie și Artă Populară Orăștie în același spațiu expozițional,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *