MEC: Sunt 581 de unităţi de învăţământ în scenariul roşu, ţinând cursuri exclusiv online

Un număr de 581 de unităţi de învăţământ sunt, miercuri, în scenariul roşu, care implică organizarea de cursuri exclusiv online pentru toţi elevii. Ministerul Educaţiei precizează însă că doar 139 din acestea sunt în acest scenariu din cauză că au înregistrat cazuri de infectare cu noul coronavirus, restul fiind ca urmare a ratei de incidenţă din localităţi sau a lucrărilor care se execută în şcoli.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării arată că, potrivit datelor trimise până miercuri, la ora 12.00, de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), se înregistrează următoarea situaţie:

–  12.540 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

– 4.535 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– 581 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Menţionăm că dintre cele 581 de unităţi aflate în această situaţie, numai 139 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferenţa de 442 de unităţi de învăţământ rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, precizează MEC.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

„Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, menţjonează reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

 

news.ro

foto: INQUAM Photos / Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.