Terapia PRP-refacerea oaselor, tendoanelor, chirurgie plastică

Terapia PRP sau „Plasma bogată în trombocite” este cea mai modernă procedură cosmetică de revitalizare a pielii ce presupune recoltarea propriului sânge și reinjectarea acestuia, după ce este procesat.  Având rezultate în ortopedie pentru refacerea oaselor și tendoanelor, dar și în chirurgie plastică în cicatrizare, terapia PRP a devenit tot mai mult folosită în întreaga lume în cadrul procedurilor antiaging, și cu mare succes în tratamentul alopeciei.

Descriere procedură

Din propriul sânge recoltat (până în 20 ml) și prelucrat cu ajutorul centrifugării se obține plasma îmbogățită în trombocite (PRP). Procedura se efectuează într-un timp foarte scurt, chiar în fața pacientului, pentru rezultate cât mai bune. Terapia PRP este foarte eficientă în tratamentul alopeciilor, dar și în cazul ridurilor, a pielii lipsite de tonus, a cicatricilor post acnee și post traumatisme. Plasma se poate injecta în zonele feței, gâtului, decolteului, mâinilor, scalpului și al altor zone ale corpului. Terapia Vampir are efecte spectaculoase și pentru ridurile din jurul ochiilor și gurii. Tratamentul stimulează capacitatea organismului de autovindecare și regenerare, ajutând la formarea unui nou țesut.

Recomandări și restricții

Înainte de procedură medicul dumneavoastră va face o evaluare a stării de sănătate, pentru a putea determina dacă organismul dumneavoastră este compatibil cu terapia PRP. Pacienții cu afecțiuni cronice, neoplazii, boli metabolice, tratamente anticoagulante nu pot face tratamentul PRP. Cu câteva zile înainte de terapie medicul va recomanda să evitați anumite medicamente pentru a nu apărea diferite modificări ale sângelui recoltat. Combinarea trombocitelor bogate în plasmă cu acid hialuronic oferă o mai bună hidratare a pielii și ajută la accelerarea regenerării celulare.

Ședințe recomandate și contraindicații

O sedință durează aproximativ 1 ora și este nevoie de un timp scurt de recuperare (până la 12 ore). Pacientul se poate întoarce la activitățile normale, chiar de a doua zi. În primele 24 de ore de dupa tratament se recomandă evitarea băuturilor alcoolice, expunerea excesivă la soare sau la solar, precum și exercițiile solicitante. Se recomandă efectuarea unui număr de 3/6 ședințe pe an, la interval de 4/6 săptămâni, pentru un rezultat optim. Pielea continuă  să-și îmbunătățească aspectul și după efectuarea ședințelor.

 Efecte secundare

Pot apărea edeme sau echimoze,ce vor dispărea în 2-3 zile.

Rezultate

 Efectul maxim al tratamentului este observat la 6-8 săptămâni , fiind un proces continuu de îmbunătățire a texturii pielii și întineresc.

                                                                                                                                                                                                                                              Indicatii

  • rejuvenarea pielii îmbătrânite și fotoîmbătrânite
  • ameliorarea ridurilor fine
  • cicatricile postacneice
  • ameliorarea vergeturilor
  • ameliorarea porilor dilatați
  • piele uscată și grasă
  • piele lipsită de tonus

Procedura

Prepararea și recoltarea se face rapid, în fața pacientului, iar pe zona de tratat se aplică o cremă cu anestezie pentru a preveni durerea. Această procedură se efectuează în Clinica Caroll Med.

 

Dr. Ioana FLOREA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.