Medicație pentru pacienții în stare gravă din cauza infecției cu coronavirus

150 de flacoane de Tocilizumabum au fost alocate de Ministerul Sănătății Direcției de Sănătate Publică Hunedoara. Medicamentele sunt utilizate pentru persoanele care ajung la spital cu forme grave de COVID-19.

„Având în vedere incidenţa crescută a cazurilor cu forme severe de Covid -19 pe teritoriul României, în data de 01.10.2021, județului Hunedoara i-a fost repartizată cu titlu gratuit o cantitate de 150 flacoane de Tocilizumabum (120 flacoane de 80 mg + 30 flacoane de 400 mg), în valoare de 143.816 lei, eliberată din rezerva Ministerului Sănătății. Tocilizumabum va fi păstrat în Depozitul Antiepidemic al DSP Hunedoara la temperaturi cuprinse între 2-8 C și va fi predat treptat unităților sanitare cu paturi din județ, în funcție de urgența cazurilor privind pacienții bolnavi de Covid -19, care necesită în terapie flux de oxigen, ventilație invazivă, cazuri severe sau critice denumită și <furtună de citokine>”, a informat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Beneficiarii produsului sunt unitățile spitalicești, care au în structura organizatorică secții de terapie intensivă și va fi preluat în baza unui Proces-Verbal de predare-primire încheiat în trei exemplare (un exemplar la spital, unul la DSP Hunedoara, unul la MS).

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.