Membru al mafiei italiene, condamnat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, prins la Oradea

Un bărbat căutat de autorităţile italiene, condamnat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, a fost prins, joi, de poliţiştii bihoreni, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. Presa italiană scrie că este vorba despre Vito Bigione, membru al mafiei italiene şi unul dintre primii care au pus în legătură Cosa Nostra, ‘Ndrangheta şi cartelurile sudamericane care se ocupă cu traficul de cocaină.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Italiene, în baza unui Mandat European de Arestare şi a unui ordin european de anchetă, au prins, joi, la Oradea, un bărbat de 66 de ani, din Italia, urmărit internaţional.

Bărbatul era condamnat de autorităţile italiene la o pedeapsă de 15 ani de închisoare în regim de detenţie, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea, în vederea luării măsurilor ce se impun. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Judeţene Bihor, arată sursa citată.

Poliţiştii de investigaţii criminale bihoreni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al autorităţilor italiene. În activitate au fost angrenaţi şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Potrivit presei italiene, bărbatul prins la Oradea este Vito Bigione, aflat printre primii 30 cei mai periculoş fugari din Italia. El era căutat din 28 iunie după ce s-a sustras arestării în urma unei condamnări definitive la 15 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri. Presa italiană mai scrie că Bigione a fost unul dintre primii care au pus în legătură Cosa Nostra, ‘Ndrangheta şi cartelurile sudamericane care se ocupă cu traficul de cocaină.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.