Noaptea Albă a Galeriilor la mina Petrila

Petrila se înscrie pentru al doilea an la rând în lista marilor oraşe participante la evenimentul naţional Noaptea Albă a Galeriilor. Dacă anul trecut Ion Barbu a fost gazdă la Mother’s Musuem până spre miezul nopţii, anul acesta vă propunem un eveniment desfăşurat sub forma unui itinerar ghidat, plecând de la Exploatarea Culturală Petrila (E.C. Petrila).

Sala mare de pontaj a clădirii administrative este locul unde va fi vernisată seria de lucrări Menhir, a Deliei Vilhelm, artistă din Valea Jiului stabilită în Australia. Picturile explorează asemănarea dintre megaliţi antici şi clădirile industriale abandonate pe care cultura noastră le lasă în urmă. Peisajele obişnuite sau cotidiene sunt importante artefacte istorice care pot fi citite ca documente, astfel încât semnificaţia culturală şi experienţa de mediu să poată fi descifrate şi înţelese mai bine.

La E.C. Petrila sunt deschise cu această ocazie, pentru a fi vizitate, expoziţia Shrinking Cities in Romania, a Ilincăi Păun Constantinescu – Ideilagram şi expoziţia Romanul Colectiv a Suzanei Dan.

Turul cuprinde apoi Casa Memorială Ion D. Sîrbu, Noul Centru Vechi al Petrilei şi Mother’s Museum, pentru a ajunge ulterior în Petroşani, la Muzeul Instalatorului Român.

Evenimentul, desfăşurat în data de 5 octombrie 2018. începe la ora 19, la intrarea în clădirea administrativă a fostei mine Petrila. Vă aşteptăm echipaţi cu frontale/lanterne.

 

Vă aşteptăm cu drag!

 

Mihai Danciu, Planeta Petrila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.