Meteorologii actualizează prognoza

Meteorologii au actualizat prognoza şi anunţă temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite pentru următoarele trei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării. Pentru săptămâna 6 – 13 noiembrie, sunt prognozate temperaturi apropiate de cele normale în această perioadă şi ploi abundente în toate regiunile.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

TEMPERATURA AERULUI –  Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice, sudice şi sud-estice.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII – Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a ţării, dar şi deficitar în regiunile sud-vestice şi local în vest, est şi sud-est, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

 

TEMPERATURA AERULUI – Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, sudice şi sud-estice.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII – Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

TEMPERATURA AERULUI – Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII – Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, cu un uşor excedent în zonele montane.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

TEMPERATURA AERULUI  – Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII – Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă excedentară în toate regiunile.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *