Cod GALBEN de ploi și lapoviță în partea de sud a județului. La munte ninge

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, au emis un cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ pentru Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi pentru zona de deal a Olteniei.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă / Precipitaţii mixte la munte / Cod galben în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în zona de deal a Olteniei

Potrivit ANM, până miercuri, la ora 08.00, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice şi va cuprinde treptat toată ţara.

„Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a transmis, marţi, ANM.

Meteorologii anunţă că vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70…80 km/h.

„Pe parcursul zilei de miercuri (24 aprilie) vântul va mai avea intensificări temporare în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h”, a mai anunţat ANM.

 

Meteorologii au emis un cod galben, pentru intervalul 23 aprilie, ora 10.00 – 24 aprilie, ora 08.00.

„În intervalul menţionat în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor fi de 25…35 l/mp şi izolat de peste 45…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90…100 km/h”, a mai precizat ANM.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *