Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică în weekend

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă astăzi, între orele 12:00 și 24:00.

”În intervalul menționat, la munte în jumătatea de sud a Moldovei și a Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.” anunță ANM.

Cod galben de instabilitate atmosferică și precipitații însemnate în WEEKEND

O altă atenționare de tip Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate este valabilă în intervalul 25 iulie, ora 04:00 – 26 iulie, ora 23:00.

”În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restranse 40…60 l/mp.

 Vineri, sâmbătă și duminică (24, 25 și 26 iulie), în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabiltate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.” conform ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *