Metoda „ACCIDENTUL” a dat din nou lovitura în valoare de 44.000 de lei

În data de 06.08.2018, în jurul orei 10:00, la sediul Poliției Municipiului Brad s-a prezentat un bărbat în vârstă de 79 de ani, din municipiul Brad, care a reclamat faptul că, în cursul zilei de 05.08.2018, în intervalul orar 12:00-13:00, a fost înșelat cu 44.000 de lei, prin metoda „accidentul”.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul  a fost apelat telefonic, pe telefonul fix și ulterior pe telefonul mobil, de către două persoane care s-au recomandat ca fiind unul „avocat”, iar celălalt „procuror” și i-au relatat că fiica acestuia a fost implicată într-un eveniment rutier grav și i-au cerut să le plătească 24.000 de lei, pentru „împăcarea părţilor”, astfel încât fiica părţii vătămate să nu mai fie trasă la răspundere penală. Persoana vătămată s-a conformat și, la scurt timp, s-a întâlnit pe o stradă din municipiul Brad cu o femeie căreia i-a înmânat suma solicitată.

Ulterior, persoana vătămată, a fost apelat telefonic din nou de către cele două persoane, care i-au solicitat să mai plătească încă 40.000 lei, pe motiv că au apărut „complicații”. Persoana vătămată le-a comunicat că nu mai deține decât 20.000 lei, apelanţii convenind că suma este îndestulătoare, după care predarea banilor a fost făcută exact în același mod și în același loc, aceleiași persoane.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înșelăciune şi se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi a tragerii acestora la răspundere penală.

 

 

 

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.