Micii artiști hunedoreni, prezenți la Olimpiada de Meșteșuguri artistice tradiționale

Micii artiști, din cadrul Clubului Copiilor din Petrila și de la Palatul Copiilor din Deva, au fost prezenți la Olimpiada de Meșteșuguri artistice tradiționale. Evenimentul s-a desfășurat zilele trecute la Sibiu, la Complexul Național Muzeal Astra. Evenimentul a fost organizat sub egida Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și Muzeului Astra din Sibiu.

La acest eveniment, care a reunit copii talentați și pasionați de meșteșugurile tradiționale românești, au participat și elevi ai Clubului Copiilor din Petrila și Palatului Copiilor din Deva, împreună cu profesorul  coordonator Radu Chința.

”Reprezentantele județului Hunedoara la etapa națională a Olimpiadei de Artă Populară, deși aflate la prima participare a lor la o astfel de competiție educativă, ne-au reprezentat cu cinste, obținând un premiu II și o mențiune. Le felicit și le doresc succes în continuare în pasiunea lor pentru artă și pentru arta tradițională în mod special. De asemenea, Mulțumim muzeului Astra din Sibiu pentru faptul că ne-a facilitat o prețioasă legătură cu elita meșterilor populari din România”, ne-a declarat prof. Radu Chința, directorul Clubului Copiilor și Elevilor din Valea Jiului.

Prima participare a elevilor petrileni la acest concurs le-a adus și premii. Mihaela Aurora Forgaș din Petrila (coordonator prof. Radu Chința) a obținut o Mențiune la categoria de concurs ”Confecționat păpuși”, în timp ce Roxana Maria Cioacă din Deva (coordonator prof. Luana Ciuhart) s-a clasat pe locul al II-lea la categoria de concurs ”Pictat icoane pe sticlă”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *