Micii exploratori urbani

Copiii de la Centrul de Plasament din municipiul Lupeni au avut parte de o excursie inedită. Aceștia au fost în vizită în capitala României, acolo unde au vizitat mai multe obiective. În perioada 10-11 octombrie 2018, Asociația Copii pentru Viitor din Lupeni au organizat o excursie la București, intitulată Micii Exploratori Urbani care i-a avut ca beneficiari pe copiii de la Centrul de Plasament din Lupeni.

“Excursia este parte a unui proiect mai amplu, care are ca obiective educarea, susținerea și integrarea copiilor proveniți din centrele de plasament. Ne-am focusat pe educația civică, astfel având loc o întâlnire în Plenul Parlamentului cu  mai mulți parlamentari. O altă componentă a proiectului este încurajarea lecturii. Astfel, cei mici au avut parte de o seară de lectură la Biblioteca Ion Creangă, dar și de consiliere în ceea ce privește orientarea în carieră. În acest sens a avut loc o vizită la Detașamentul de Pomperi 13 Septembrie din capitală”, spune Anca Iordănescu, coordonatorul proiectului.

Bineînțeles că cei mici au avut parte și de distracție. Aceștia au fost la cinematograf, unde au vizionat un film 3 D, iar mai apoi cei mici au fost la cel mai îndrăgit restaurant în rândul tinerilor. Totul a culminat cu vizitarea capitalei, a Bucureștiului, care le-a lăsat celor mici o impresie plăcută, dar le-a și deschis viziunea asupra a ceea ce înseamnă oportunități de dezvoltare într-un oraș mare.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.