Micii piloți de la Cercul de Karting Hunedoara, premiați la un concurs cu participare internațională

Weekendul trecut, la Chișineu-Criș, s-a desfășurat concursul cu participare internațională, Cupa CRISIUS la karting, unde copii de la Cercul de Karting filiala Hunedoara, din cadrul Palatului Copiilor Deva, au obținut mai multe premii, atât la probele individuale cât și cu echipa:

Denis Ion

Performanța acestor tineri și a doamnei Dugaciu Liliana Maria, profesor coordonator, este cu atât mai lăudabilă, având în vedere lipsa unui spațiu de antrenament.

Dacă cu ceva timp în umă, copiii se antrenau pe  un teren situat în spatele Popicăriei (prorietate ArcelorMittal), acum li s-a interzis accesul, deoarece vecinii din cartier au fost deranjați.

Astfel părinții sunt nevoiți să meargă, pe banii lor, cu copiii până la Sibiu, Alba sau Arad, unde sunt circuite amenajate.

Doamna Dugaciu, profesorul coordonator face eforturi imense să mențină karturile în funcțiune pentru acești copii. Părinții, deasemenea, investesc în echipament, piese, mentenanță, deplasări cu mașinile proprii, combustibil.

Campionatul Național de Karting școlar va debuta în acest weekend la Bacău, însă, din păcate, copiii nu vor ajunge… Totuși speră, ca măcar la etapa viitoare, la București, să poată concura. Au nevoie însă de sponsori și de implicarea autorităților locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *