Micuțul Avram Iancu se pregătește să scrie istorie: Dubla traversare a Canalului Mânecii în Anul Avram Iancu

Cu aniversarea a 200 de ani de la nașterea marelui erou național Avram Iancu, sportul românesc se pregătește să marcheze acest moment istoric printr-o realizare extraordinară: dubla traversare a Canalului Mânecii. Pentru micuțul Avram Iancu, care la vârsta de 48 de ani va onora memoria marelui lider al luptei pentru drepturile românilor din Transilvania, această încercare reprezintă nu doar o demonstrație de curaj și rezistență, ci și o dedicație specială adusă unuia dintre cei mai importanți eroi naționali.

Cu un palmares impresionant în înotul românesc în ape deschise și având în vedere că au trecut deja 10 ani de la prima sa încercare în Canalul Mânecii, micuțul Avram Iancu este hotărât să facă istorie și să își aducă contribuția la numărul restrâns de doar 37 de înotători care au realizat o dublă traversare a acestui canal iconic.

Avram Iancu, cunoscut bibliotecar din municipiul Petroșani și pasionat de aventurile în apele deschise, a confirmat că această încercare nu este doar o provocare sportivă, ci și o modalitate de a celebra valorile și spiritul de luptă al marelui Avram Iancu.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *