Mihai Tudose, propus ca nominalizare de premier de Liviu Dragnea în şedinţa CExN al PSD – surse

Deputatul PSD Mihai Tudose, ministru al Economiei, a fost propus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nominalizare a social-democraţilor pentru funcţia de premier, au declarat, pentru News.ro, surse social-democrate. Decizia va fi luată prin vot de către membrii CExN. Toate celelalte variante propuse în şedinţa PSD au refuzat să preia conducerea Guvernului, Tudose având astfel acum prima şansă.

Liviu Dragnea le-a transmis colegilor în şedinţa CExN că îl susţine pe Mihai Tudose ca propunere a PSD pentru funcţia de premier.

În Comitetul Executiv Naţional vor fi discutate toate variantele propuse de liderii PSD, cei avansaţi având dreptul de a lua cuvântul. Votul va fi dat însă pentru o singură persoană, în funcţie de susţinerea pe care o are fiecare variantă în timpul discuţiilor.

Potrivit surselor News.ro, toate celelalte variante propuse au refuzat însă nominalizarea, Tudose având astfel prima şansă de a deveni nominalizarea PSD. Printre cei care au refuzat se numără Mihai Fifor, Adrian Ţuţuianu, Olguţa Vasilescu, Marcel Ciolacu şi Carmen Dan.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea şedinţei CExN, că a avut discuţii cu mai multe persoane pentru a ocupa funcţia de premier, fiind „cinci-şase” variante, dintre care se degajează deja o soluţie. Dragnea a precizat că ministrul interimar de Interne, Carmen Dan, se află printre aceste variante.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *