Mii de copii hunedoreni vor beneficia de suport din partea Salvați Copiii

Mii de copii hunedoreni vor beneficia de suport din partea Salvați Copiii. Două noi proiecte vor fi lansate de Organizația Salvați Copiii. Acestea se adresează copiilor din județele Hunedoara și Vâlcea. Potrivit unui studiu realizat de organizație, dintre cei 75.136 de copii cu părinții plecați să muncească în afara țării, 22.662 sunt complet lipsiţi de îngrijirea părinților, având ambii părinţi sau părintele unic susţinător plecat peste hotare.

Pentru a preîntâmpina excluziunea socială şi abandonul şcolar, Organizația Salvați Copiii deschide aceste programe locale în județele Vâlcea și Hunedoara, din Regiunile Sud-Vest Oltenia și Vest, în cadrul proiectului „Servicii complexe de suport pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate”.  Datele oficiale procesate la finalul anului 2020 arată că Regiunea Sud-Vest Oltenia avea 5.017 rămași copii singuri acasă dintre care 1.856 copii doar în județul Vâlcea, iar Regiunea Vest avea 6.148 de copii în această situație, dintre care 1.472 în judeţul Hunedoara.

Proiectul vizează stimularea participării la educație şi prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi de excluziune socială pentru copii din județele Vâlcea și Hunedoara ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Noile programe se derulează în perioada 1 aprilie 2021 – 31 decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman este de 4.414.237,38 lei, din care valoare cofinanțare UE: 3.752.101,78 lei și valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 662.135,60 lei.

În județul Hunedoara, colaboratorii din proiect sunt Școala Gimnazială Nr. 4 Vulcan, Școala Gimnazială Nr.6, Vulcan, Liceul Tehnologic Mihai Viteazu, Vulcan, Școala Gimnazială Teliucu Inferior, Școala Gimnazială Nr.3 Lupeni, Direcţii  de asistenţă socială/Servicii publice de asistenţă socială din localităţile mai sus menţionate.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.