Mina Petrila, gazda unui eveniment de excepție

Mina Petrila va fi gazda unui eveniment de excepție. Fosta exploatare minieră va găzdui evenimentul Classic Unlimited. Aici va avea loc un inedit concert de pian, în data de 11 septembrie.

„Cel de-al treilea concert Classic Unlimited din acest an îl vom ține la Mina Petrila. Cea mai veche și mai adâncă mină din Valea Jiului coboară în pământ aproape 1.000 de metri. A fost înființată în 1859, de un consorțiu format de prinții Maximilian și Egon Fürtenberg, contele Otto Chotek, baronii Luis și Moricz Haber.  Clădirile care compun azi zona industrială sunt o mostră de arheologie industrială și o veritabilă lecție de istorie a mineritului. În prezent, fosta casă a pompelor este transfomată în Centrul Cultural Pompadou, ca urmare a unei acțiuni întreprinse de Societatea Culturală Condiția Română și Asociația Plus/Minus. Aici au loc diverse evenimente și manifestări artistice, iar atmosfera creată cu aceste ocazii e irepetabilă.

Știm asta foarte bine deoarece în 2019 am mai avut acolo un concert Classic Unlimited. Vă sfătuim să nu lipsiți anul acesta pentru că pianul sună cu totul aparte în acel loc”, arată organizatorii.

Cei care doresc să participle au parte de intrare gratuită. Aici vor putea asculta Intermezzo de J. Brahms,  Salomé, seria Femmes de Légende de Mel Bonis,  Mélisande, seria Femmes de Légende de Mel Bonis,  Nocturna op. 6 nr 2 de Clara Schumann, Scherzo op. 14 de Clara Schumann,  Impromptu op. 90, nr. 3 – F. Schubert,  Andante spianato și Marea Poloneză a lui F. Chopin,  Preludiu Op. 23, nr. 6 al lui Rachmaninoff,  Ansia (Tuono, Polso, Zoppo, Strega, Sogno) de Anamaria Meza,  Gaia de Ciprian Gabriel Pop, toate interpretate de pianistul Bogdan Vaida.

 

Monika BACIU

FOTO: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.