Locurile de campare din Parcul Național Retezat, curățate

Rangerii din cadrul Administrației Parcului Național Retezat au curățat locurile de campare din zona protejată. Au avut loc acțiuni de întreținere și igienizare a locului de campare din Pietrele în Parcul Național Retezat.

„Vă reamintim că focul deschis este interzis pe teritoriul parcului. Recomandăm turiștilor să folosească un primus pentru prepararea hranei”, arată administrația Parcului Național Retezat.

Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă sunt în: Râușor, Pietrele, Stâna de Râu, Stănuleți, Dracșanu, Poiana Pelegii, Bucura, Zănoaga, Buta.

„Campaţi doar în locurile permise, fără a săpa şanţuri în jurul cortului şi fără a distruge plantele (jnepeni, muşchi etc.) pentru a vă aranja bivuacul. Locurile de campare sunt pentru odihnă. Respectă intimitatea celorlalți – pe munte oamenii sunt egali”, arată Administrația Parcului Național Retezat.

În perioada estivală în refugiile Buta, Poiana Pelegii, și Bucura se asigură serviciul de permanență de către echipele salvamont și pot fi ocupate de către turiști doar în condiții excepționale (furtuni majore, incidente neprevăzute etc.). Turiștii care doresc să înnopteze în aceste zone în perioada estivală este necesar să vină pregătiți cu corturi.

 

Monika BACIU

FOTO: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.