Minerii cer măsuri de protecție socială

Minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara cer măsuri de protecție socială. Este vorba de un proiect care să înlocuiască ordonanța 36/2013 care prevede o serie de măsuri de protecție socială. Acum, sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara vor ca o nouă ordonanță să fie aplicată în locul celei care nu mai produce efecte.

”Am avut discuții pentru actul normativ care să înlocuiască Ordonanța 36. Ministerul Muncii a acceptat ca inițiator să fie Ministerul Energiei. Se lucrează la draft și, probabil, după vacanța paralmentară se va trece la o ordonanță care să înlocuiască Ordonanța 36. Pentru cei care se disponibilizează avem sumele prevăzute prin CCM. Cei care ies la pensie nu mai au nevoie de Ordonanța 36. Cei care nu îndeplinesc condițiile de pensionare, mai au un an sau doi, vor fi protejați ca pe vechea ordonanță, până la 22 de luni”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Practic, cei care părăsesc sistemul prin programul de concedieri colective vor beneficia de ajutor de șomaj și venit în completare, după ieșirea din  sistem. Lucru care în momentul de față nu este posibil pentru că ordonanța 36 nu se mai aplică.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *