Minerii primesc bani pentru salarii compensatorii și reconversie profesională

Ajutorul de stat destinat Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului va fi rectificat. A fost lansat în dezbatere publică de către Ministerul Economiei un proiect în acest sens. Ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului S.A., se aprobă anual prin hotărâri ale Guvernului.

Potrivit documentului lansat în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, pentru acoperirea costurilor excepționale se acordă un ajutor de stat în sumă de 58.628 mii lei, cu următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă –11.346 mii lei; costuri cu reconversia profesională – 500 mii lei; costuri pentru acoperirea consumului de energie electrică și a contravalorii cărbunelui pentru salariați – 3.682 mii lei; costuri în legătură cu punerea în siguranță a subteranului, respectiv închiderea lucrărilor subterane şi de legătură cu suprafaţa – 43.100 mii lei.

Ajutorul de stat în sumă totală de 58.628 mii lei pentru anul 2019, este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei aprobat pe anul 2019.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *