Mini-biblioteci pictate de copii, înfrumusețează orașul Petrila

Șase mini-biblioteci urmează a fi amplasate în mai multe puncte de pe raza orașului Petrila. Special și inedit este faptul că autoritățile locale, alături de cei de la Biblioteca orășenească „Gheorghe Ittu” Petrila și Cercul de artă de la Clubul copiilor Petrila au pus la punct o colaborare obiectele de mobilier terne au fost transformate în niște mini-biblioteci colorate și vesele, care vor reprezenta un punct focal în locul în care vor fi amplasate. De aici vor putea fi împrumutate cu titlu gratuit cărțile pentru lectură.

Cele șase mini-biblioteci au fost achiziționate în baza unui program cu finanțare europeană derulat de municipalitate sub titlul „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din orașul Petrila”.

În prezent, cele 6 mini-biblioteci sunt în plin proces de realizare, iar mai mulți copii de la cercul de arte plastice din cadrul Clubului copiilor și elevilor Petrila lucrează la pictarea acestora, pentru a le face mai atractive. Astfel, patru dintre cei mai tineri pasionați de desen, lucrează acum de zor la personalizarea primelor mini-biblioteci care urmează să fie amplasate ulterior în parcurile din orașul Petrila. ”

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *