MINIEDITORIAL: Viorica și neputința PSD de-a face analfabetismul cale regală

Viorica Dăncilă, cu echipa de campanie de la București, lideri locali, în județe, „crema” PSD-ului dăncilian luptă, în această campanie electorală pentru alegerea președintelui României, turul 2, folosind politica struțului și glasul coioților în pustiu.

 

Politica struțului îi ajută – pe pesediștii care încearcă, cu sila, să vâre pe gât românilor un personaj subalfabetizat ca președinte – să ocolească, obsesiv, adevărul și, cu turbată agresivitate, să ducă orice discuție pe teme prezidențiale sau despre lipsa de educație a candidatei lor în pustiu. De acolo, din pustiu, pesediștii dăncilieni ridică vocile într-un cor penibil, mesajul final fiind acela că românii și-ar dori, vezi Doamne!, un președinte din talpa needucată dar guralivă a țării.

Prefăcându-se că nu pricep penibilul și irelevanța discursului, dăncilienii social-democrați repetă, ca vinilurile zgâriate, același refren care nu are nicio legătură cu funcția de președinte al țării: „am dat, am mărit, am dat, am mărit”. Asta în ideea că mulțimea este după chipul și asemănarea Vioricăi & Co și va înghiți gogoașa că un președinte pesedist, chiar fără atribuțiuni, ar umple cu bunăstare viața românilor. Un demers pervers, în condițiile în care ultimii trei ani sub guverne pesediste nu au adus cetățeanului obișnuit decât sărăcie, migrație și instabilitate .

Oarba neputință a ofertei pesediste pentru președinție, Viorica Dăncilă a infractorului condamnat Liviu Dragnea, generează un spectacol grotesc care nu folosește nimănui, chiar PSD-ului făcându-i încă un rău greu de reparat. Poate, dacă și-ar pune măcar o banală întrebare de supraviețuire, pesediștii s-ar mai trezi: „unde sunt în această campanie dănciliană, de ce se ascund și tac, de mai bine de un an, intelectualii, oamenii educați din PSD?”.

Dar, parafrazând o înțeleaptă îndrumare: „Fiecare pasăre pe limba ei piere: cu atât mai abitir dacă nici limba nu și-o știe!”.

 

(Foto: Inquam Photos/George Călin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.