Ministerul Agriculturii anunţă prelungirea termenelor pentru depunerea unor documente în cadrul Programului Naţional Apicol

Ministerul Agriculturii a anunţat luni prelungirea unor termene de depunere a unor documente în cadrul Programului Naţional Apicol, de la 1 august până la data de 1 septembrie 2020, după ce apicultorii au spus că nu se pot încadra în termenul de 1 august 2020 pentru efectuarea analizelor fizico-chimice şi/sau pentru reziduuri care să ateste calitatea mierii. Programul are alocate 50,21 milioane lei în acest an.

”În şedinţa de Guvern din 31 iulie 2020 a fost aprobată o hotărâre pentru completarea Anexei nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 339/2020 privind aprobarea Programului Naţional Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar. Astfel, prin prezentul act normativ se reglementează o excepţie pentru anul 2020, în sensul prelungirii termenului de depunere a unor documente justificative în cadrul acţiunilor ‘Raţionalizarea transhumanţei/stupăritului pastoral’ şi ‘Îmbunătăţirea calităţii produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piaţă’, de la 1 august până la data de 1 septembrie 2020”, a informat Ministerul Agriculturii.

Aceste documente vizează copia cărţii de identitate a remorcii apicole şi copia buletinului de analize fizico-chimice/reziduuri.

”Prezenta hotărâre a fost adoptată la iniţiativa MADR, pentru a veni în sprijinul apicultorilor, în urma numeroaselor solicitări primite de la aceştia, care au evidenţiat faptul că nu se pot încadra în termenul de 1 august 2020 pentru efectuarea analizelor fizico-chimice şi/sau pentru reziduuri care să ateste calitatea mierii, precum şi  pentru achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorci şi mijloace de încărcare-descărcare a stupilor în pastoral, pe de o parte din cauza capacităţii reduse a laboratoarelor autorizate de a efectua respectivele analize, iar pe de altă parte din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei cu COVID 19 ce au afectat activitatea apicultorilor”, precizeză Ministerul Agriculturii.

Valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul Naţional Apicol în perioada 2020 – 2022 este de 150,62 milioane lei, din care: 50,21 milioane lei în 2020, 50,23 milioane lei în 2021 şi alte 50,18 milioane lei în 2022.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.