Ministerul Agriculturii anunţă prelungirea termenelor pentru depunerea unor documente în cadrul Programului Naţional Apicol

Ministerul Agriculturii a anunţat luni prelungirea unor termene de depunere a unor documente în cadrul Programului Naţional Apicol, de la 1 august până la data de 1 septembrie 2020, după ce apicultorii au spus că nu se pot încadra în termenul de 1 august 2020 pentru efectuarea analizelor fizico-chimice şi/sau pentru reziduuri care să ateste calitatea mierii. Programul are alocate 50,21 milioane lei în acest an.

”În şedinţa de Guvern din 31 iulie 2020 a fost aprobată o hotărâre pentru completarea Anexei nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 339/2020 privind aprobarea Programului Naţional Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar. Astfel, prin prezentul act normativ se reglementează o excepţie pentru anul 2020, în sensul prelungirii termenului de depunere a unor documente justificative în cadrul acţiunilor ‘Raţionalizarea transhumanţei/stupăritului pastoral’ şi ‘Îmbunătăţirea calităţii produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piaţă’, de la 1 august până la data de 1 septembrie 2020”, a informat Ministerul Agriculturii.

Aceste documente vizează copia cărţii de identitate a remorcii apicole şi copia buletinului de analize fizico-chimice/reziduuri.

”Prezenta hotărâre a fost adoptată la iniţiativa MADR, pentru a veni în sprijinul apicultorilor, în urma numeroaselor solicitări primite de la aceştia, care au evidenţiat faptul că nu se pot încadra în termenul de 1 august 2020 pentru efectuarea analizelor fizico-chimice şi/sau pentru reziduuri care să ateste calitatea mierii, precum şi  pentru achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorci şi mijloace de încărcare-descărcare a stupilor în pastoral, pe de o parte din cauza capacităţii reduse a laboratoarelor autorizate de a efectua respectivele analize, iar pe de altă parte din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei cu COVID 19 ce au afectat activitatea apicultorilor”, precizeză Ministerul Agriculturii.

Valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul Naţional Apicol în perioada 2020 – 2022 este de 150,62 milioane lei, din care: 50,21 milioane lei în 2020, 50,23 milioane lei în 2021 şi alte 50,18 milioane lei în 2022.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *