Ministerul Agriculturii pune la dispoziţia micilor producători un portal pentru a completa cantităţile de legume disponibile

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că, de luni, pune la dispoziţia micilor producători un portal pentru a completa cantităţile de legume disponibile în vederea facilitării unui dialog cu marile lanţuri de retail, măsura având scopul de a identifica cele mai bune modalităţi de preluare a mărfii direct de la producători.

”Pentru că este crucial ca în această perioadă fermierii să îşi desfăşoare în continuare activitatea pentru a asigura securitatea alimentară a României, recomandăm micilor producători să încarce în platforma www.rndr.ro/legume cantităţile de legume de care dispun”, a informat ministerul într-un comunicat.

Pentru a putea completa informaţiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator.

După completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător.

După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunţului.

”Este foarte important să se înţeleagă că această platformă se doreşte să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să îşi continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. De aceea a fost creată, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, să îi sprijinim în dialogul cu marile lanţuri de retail, pentru a găsi soluţii ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor”, a afirmat ministrul Adrian Oros.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *