Ministerul Culturii alocă 700.000 de lei în programul naţional de finanţare a cercetării arheologice sistematice

Ministerul Culturii a anunţat marţi calendarul de desfăşurare a programului naţional de finanţare a cercetării arheologice sistematice 2020 în care alocă 700.000 de lei.

Anul acesta, bugetul aprobat pentru Programul naţional al cercetărilor sistematice din România este împărţit în: 500.000 de lei, pentru contractele de finanţare a lucrărilor de cercetare arheologică sistematică care urmează a fi încheiate cu instituţiile organizatoare a cercetărilor arheologice sistematice; 200.000 de lei, pentru suplimentarea bugetului instituţiilor subordonate Ministerului Culturii în vederea efectuării cercetării arheologice sistematice.

Depunerea solicitărilor de fonduri destinate finanţării proiectelor de cercetare arheologică se va face între 24 iunie şi 10 iulie. După verificarea îndeplinirii condiţiilor, vor fi formulate priorităţile cercetării arheologice de către Comisia Naţională de Arheologie, în vederea alocării sumelor necesare de la bugetul de stat, prin stabilirea unei ierarhizări a proiectelor în funcţie de analizarea fişei cadru a finanţării şi a punctajului obţinut.

Pe 20 iulie vor fi anunţate rezultatele, iar cele finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi afişate pe 7 august.

Planul naţional al cercetărilor arheologice sistematice din România în anul 2020 cuprinde 126 de şantiere de pe întreg teritoriul ţării.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.