Nou apel pentru proiecte de restaurare și revitalizare a monumentelor istorice

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a alocat 45.000 de euro pentru dezvoltarea de proiecte privind restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice.

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în calitate de operator al programului Ro-Cultura, a anunţat online lansarea apelului pentru iniţiative bilaterale din Fondul pentru relaţii bilaterale finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021.

Scopul este de a dezvolta proiecte viitoare implementate în parteneriat ce pot fi depuse în cadrul apelului „Restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice”, deschis în cadrul Ro-Cultura în perioada 5 iunie – 7 octombrie 2019.

Alocarea financiară aferentă prezentului apel pentru iniţiative bilaterale este de 45.000 de euro.

Vor fi acordate sume de maxim 1.260 de euro pentru deplasări din România în Norvegia; de maxim 1.635 de euro pentru deplasări din România în Islanda; de maxim 1.025 de euro pentru deplasări din România în Liechtenstein; şi de maxim 1.280 de euro pentru deplasări din Norvegia, Islanda, Liechtenstein în România.

Sumele forfetare se acordă pentru maxim 2 persoane/ solicitant. Un solicitant poate primi sprijin financiar în cadrul acestui apel de iniţiative bilaterale doar o singură dată.

Apelul vizează activităţi realizate în vederea dezvoltării de parteneriate între entităţile din România şi cele din statele donatoare, prin intermediul întâlnirilor de lucru, schimbului de experienţă, în scopul elaborării unor proiecte viitoare referitoare la monumente istorice ce pot fi depuse spre finanţare în cadrul apelului de proiecte „Restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice” aferent programului; şi activităţi pentru identificarea de parteneri în scopul dezvoltării în parteneriat de proiecte referitoare la monumente istorice ce pot fi depuse în cadrul apelului de proiecte prin participarea la conferinţe, seminarii, ateliere de lucru ce vizează patrimoniul cultural.

Sunt eligibile organizaţiile/ entităţile din România sau din statele donatoare.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 15 iulie.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *