Ministerul Educaţiei: 3.362 de elevi şi 1.192 de angajaţi din învăţământ, confirmaţi cu coronavirus de la reluarea cursurilor

Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri, că, la zece zile de la debutul anului şcolar, 3.362 de elevi şi 1.192 de angajaţi din învăţământ au confirmaţi cu coronavirus. Din această cauză 69.301 de elevi sau preşcolari învaţă în online. Instituţia precizează că, având în vedere perioada de incubaţie, infectările s-au produs în ultimele zile de vacanţă.

Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri, situaţia epidemiologică în a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezenţă fizică faţă în faţă, conform raportărilor inspectoratelor şcolare.

Potrivit datelor transmise, sunt 3.362 elevi sau preşcolari infectaţi, reprezentând peste 1/1.000 în rândul elevilor.
De asemenea, s-au infectat 1.192 angajaţi, reprezentând peste 4/1.000 din personalul din învăţământ.

În urma infectărilor, 2.749 clase/grupe cu activitate faţă în faţă suspendată, iar 69.301 (2,36%) fac ore online.

”Având în vedere că perioada de incubaţie este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activităţile din ultimele zile ale vacanţei de vară, anterior începerii şcolii cu prezenţă fizică, dar şi de orice alte activităţi în care regulile de protecţie sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în şcoli”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 29 septembrie 2021.

La ultima raportare, după prima săptămână de şcoală, erau confirmaţi cu coronavirus 1.091 elevi şi preşcolari şi 604 angajaţi.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *