Ministerul Educaţiei: Recomandăm cetăţenilor britanici să aplice pentru recunoaşterea studiilor în perioada de tranziţie după Brexit, până la 31 decembrie, pentru a beneficia de aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii UE

Ministerul Educaţiei anunţă că, după Brexit, cetăţenilor britanici şi membrilor de familiei ai acestora le vor fi recunoscute diplomele şi calificările în aceleaşi condiţii cu cetăţenii Uniunii Europene, pe perioada de tranziţie, de până la 31 decembrie. Aceştia sunt sfătuiţi să solicite recunoaşterea studiilor în perioada de tranziţie, ulterior urmând ca această recunoaştere să se facă după procedurile stabilite pentru cetăţenii terţi.

„Pe durata perioadei de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, recunoaşterea diplomelor şi a calificărilor profesionale obţinute de cetăţenii britanici şi membrii acestora de familie se realizează în aceleaşi condiţii aplicabile cetăţenilor UE, conform reglementărilor europene şi naţionale în materie”, arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Cetăţenii britanici şi membrii lor de familie continuă să beneficieze de acelaşi tratament aplicabil cetăţenilor unui stat membru UE şi membrilor acestora de familie pentru a putea studia sau lucra în România, drepturi care decurg din legislaţia UE privind libera circulaţie a persoanelor.

Ministerul Educaţiei precizează că, după încheierea perioadei de tranziţie, recunoaşterea academică şi profesională se va realiza în conformitate cu procedurile stabilite pentru cetăţenii terţi, cu respectarea prevederilor Convenţiei de la Lisabona şi a celorlalte reglementări în materie.

„Pentru a beneficia de avantajele perioadei de tranziţie, recomandăm tuturor cetăţenilor britanici şi membrilor acestora de familie să aplice pentru recunoaşterea studiilor!”, scrie în comunicat.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.