Ministerul Energiei nu vede niciun viitor la CEH

Ministerul Energiei, se pare că ar fi solicitat lichidarea Complexului Energetic Hunedoara. Informațiile arată că ministerul de resort a depus în acest sens o solicitare la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde se judecă dosarul insolvenței Complexului Energetic Hunedoara. Informația este confirmată și de liderii de sindicat.

“Sunt dezamăgit total de modul cum  a ales să trateze Ministerul Energiei această problemă a insolvenței Complexului Energetic Hunedoara. Este o variantă foarte simplă și o poate lua orice om cu o puțină pregătire în situația în care este Complexul Energetic Hunedoara. Nu m-aș fi așteptat ca ministerul să aibă o astfel de poziție. M-aș fi așteptat ca ministerul să încerce să rezolve problemele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara șI pentru că se dorește lichidarea, credem noi, că aceasta se face doar pentru anumite sucursale din cadrul CEH care ar urma să fie avantajate de această lichidare. În niciun caz, partea minieră nu este avantajată de o astfel de soluție”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

De altfel, Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele susține că documentul transmis de Ministerul Energiei la Curtea de Apel Alba Iulia prin care ar cere lichidarea CEH nu prevede anumite aspecte importante.

“Suntem profund deranjați că acel material nu prezintă toate etapele care au adus CEH în această situație. Nu se vorbește nimic despre faptul că ajutorul de salvare ne-a fost acordat cu întârziere, nu se vorbește nimic de intrările și ieșirile repetate din insolvență, doar se induce această variantă de lichidare, fără a se aminti de aceste elemente care sunt foarte importante șI au contribuit la situația de față. După ce am văzut cum stau lucrurile referitor la poziția ministerului, ne-am dat seama că am făcut foarte bine că am intervenit în acest proces. Nimeni înainte nu a cerut lichidarea Complexului Energetic Hunedoara în procesele legate de insolvență. Nicio instituție a statului nu a cerut lichidarea”, a mai spus sursa citată.

Sindicatul Muntele a depus cerere de intervenție în dosarul în care se judecă insolvența Complexului Energetic Hunedoara. Acordarea drepturilor prevăzute de contractul colectiv de muncă angajaților Complexului Energetic Hunedoara s-ar fi aflat sub semnul întrebării dacă societatea ar fi intrat, din nou, în insolvență, cel puțin acesta este doar unul din motivele care au stat la baza cererii de intervenție. Oficialii Ministerului Energiei nu au putut fi contactați pentru a oferi amănunte cu privire informațiile privind lichidarea CEH.

 

Monika BACIU

Un comentariu la „Ministerul Energiei nu vede niciun viitor la CEH

  • 30 octombrie 2018 la 12:14
    Permalink

    Ministerul Energiei mai are o problema grea,se chinuie de 3 ani sa prezinte o propunere de stratgegie energetica,Au motiv acum sa mai treaca vreo trei ani pana cand vom avea o strategie.Speram ca atunci cand va fi gata strategia, productia de energie electrica nu va fi lichidata.Punerea in functiune a centralelor nucleare din Ungaria si Turcia deabia asteapta.Poate ar trebui intrebat Fondul Proprietatea daca nu poate lista la bursa CEH.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *