Ministerul Fondurilor Europene: Un miliard de lei pentru distribuirea de ajutoare alimentare persoanelor defavorizate

Reprezentanții Ministerul Fondurilor Europene au semnat contractul de achiziție publică în valoare de 1.074.095.441 lei, care are ca obiect furnizarea de pachete cu ajutoare alimentare prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD). Pachetele vor ajunge la 1.188.852 beneficiari.

Marcel Ioan Boloș, ministrul Fondurilor Europene: „Ne dorim să livrăm la timp pachetele de alimente, chiar și în aceste condiții excepționale în care ne aflăm. Ne asumăm rolul de coordonator în activitatea de livrare, împreună cu autoritățile locale, în măsura în care acestea sunt de acord să participe la acest parteneriat și dacă apelează la serviciile de sprijin.”

🔹  Pachetele vor conține făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 900 g, 5 conserve pate de picat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g). Fiecare pachet va conține, în total, 38 de unități.

🔹 De aceste pachete vor beneficia următoarele categorii de persoane:
• persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;
• familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;
• persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *