Ministerul Sănătăţii a finalizat achiziţia măştilor pentru persoanele defavorizate

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că a finalizat achiziţia măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate. Au participat 14 firme, pe primul loc clasându-se SC NAGUMA MEDICAL SUPPLY SRL, cu 73,19 puncte. Vor fi cumpărate 115 milioane de măşti, în valoare de peste 73 de milioane de lei, care vor ajunge la direcţiile de sănătate publică în maxim 7 zile. Ulterior, vor fi distribuite de către medicii de familie şi autorităţile locale.

„Ministerul Sănătăţii a finalizat astăzi achiziţia măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate. Conform Ordonanţei de Urgenţă aprobată de Guvernul României, achiziţia măştilor de protecţie a fost realizată prin procedura de negociere fără publicare prealabilă în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare şi în baza necesarului realizat de către autorităţile publice locale”, a transmis, miercuri, Minsterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, în urma finalizarii achiziţiei, vor fi achiziţionate 115 milioane de măşti în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preţ unitar de 0,68lei fără TVA/mască.

Măştile de protecţie vor fi transportate direct la direcţiile de sănătate publice în termenul maxim de până la 7 zile şi vor fi distribuite beneficiarilor de către autorităţile publice locale cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari şi ai mediatorilor sanitar.

Fiecare persoană eligibilă va primi un număr de 50 măşti de protecţie. Vor beneficia de acest sprijin, aproximativ 2,3 milioane de persoane.

Vor primi măşti de protecţie:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările şi completările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Sănătăţii a publicat şi lista cu firmele participante şi punctajul obţinut de fiecare.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.