Ministerul Sănătăţii susţine ferm purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior

Ministerul Sănătăţii precizează că susţine ferm purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior. Activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi.

”Ministerul Sănătăţii susţine ferm purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior. Activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii de protecţie, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi”, anunţă instituţia.
MS îşi bazează decizia pe următarele date: incidenţa în creştere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic; creşterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă şi a numărului claselor/grupelor suspendate, numărul în creştere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum şi repartiţia lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere şi contagiozitate crescută la copii.
De asemenea, ministerul prezintă datele oficiale potrivit cărora, în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat: 405 infectări în rândul elevilor; 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic până la data de 1 martie 2021; 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021.
Alte argumente ale ministerului sunt:
–      în timpul efortului fizic creşte mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere;
–     măsura relaxării purtării măştilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susţinut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activităţi şcolare;
–      mai multe ţări au luat decizia sistării complete a activităţilor sportive.
Ministerul Sănătăţii prezintă şi cercetări ştiinţifice care îi susţin poziţia.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *