Ministrul Economiei, despre stadiul derulării schemelor de sprijin pentru IMM-uri

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat, luni seară, că s-au trimis contracte pentru semnare la beneficiarii schemei de ajutor de 2.000 de euro, iar până la finalul săptămânii speră că se va finaliza evaluarea tuturor cererilor. De asemenea, Popescu a menţionat că în cursul zilei a început evaluarea pentru schema 2.

„Am deschis cele două scheme, Schema 1 şi Schema 2, Schema de 2.000 de euro grant şi Schema de până în 150.000 de euro capital de lucru. A început evaluarea săptămâna trecută la Schema 1, la primele 5.400 de firme. La ora actuală le-am trimis contractele pentru a semna, s-au întors de la semnare 3.000 de contracte semnate de antreprenori, probabil că în perioada următoare vor veni şi celelalte 2.400. În seara aceasta mai pleacă un lot de probabil 3.000 de contracte şi tot aşa, din zi în zi, până la sfârşitul săptămânii eu sper ca să finalizăm evaluarea pentru cele 29.000 de cereri care au fost depuse de IMM, PFA-uri, pentru acel grant de 2.000 de euro”, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, ministrul Virgil Popescu.

Acesta a explicat că în cursul zilei de luni a demarat şi evaluarea pentru Schema 2.

„Astăzi a început evaluarea pentru Schema 2 de capital de lucru de până în 150.000 de euro. Mâine se vor trimite primele contracte şi pentru Schema 2 şi le aşteptăm semnate (…) Procedura e aşa: le evaluăm, sunt eligibile, trimitem contractul la semnare. Contractul nu se trimite cu Poşta, se pune în aplicaţie, e pur şi simplu electronic. Se downloadează de către beneficiar, se semnează electronic şi se încarcă înapoi în aplicaţie. Noi îl primim, îl semnăm electronic, prin agenţii. Nu mai avem dosar cu şine. Totul se face prin interacţiune semiautomată. Pentru că există şi nişte declaraţii. Nimeni nu mai este plimbat pe drumuri. După ce e semnat de agenţii, automat se vede la bancă şi banca are deja banii în cont şi transferă automat banii către beneficiar”, a mai declarat Popescu.

Ministrul Economii a afirmat că-şi doreşte lansarea celei de-a treia scheme de finanţare.

„Săptămâna aceasta îmi doresc să deschidem Schema 3 de investiţii, acolo unde nu va mai fi primul venit, primul servit cum este aici. Va începe probabil 90 de zile pentru că acolo trebuie făcut un proiect, un studiu de fezabilitate şi nu o să îi grăbim pe oameni, să aibă timp să îşi depună şi pe măsură, lunar, vom evalua proiectele depuse şi vom începe plăţile”, a mai declarat ministrul Economiei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *