Ministrul Educației anunță organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor din învăţământ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, după şedinţa de Guvern de vineri seară, că au fost modificate prevederile legale astfel încât să poată fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor din învăţământ. De asemenea, în 14 septembrie demarează concursurile pentru directorii de unităţi.

„Au fost modificate prevederile legii 55 şi OUG 141, astfel încât vor putea fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactic-auxiliare şi nedidactice, precum şi posturile de conducere din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar”,a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că din 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi.

„În acest fel, concursurile vor putea fi demarate pentru ocuparea posturilor de director în toate şcolile din România, aşa cum ne-am asumat începând cu data de 14 septembrie. Luni, 13 septembrie, începe şcoala, vor fi festivităţi de deschidere a anului şcolar, marţi, vor fi demarate concursurile pentru ocuparea posturilor de director”, a mai precizat Cîmpeanu.

Iniţial, concursurile ar fi trebuit să înceapă la finalul lunii iulie.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *